Menu
NAŠA STRANKA-NAŠ IZBORNI PROGRAM

NAŠA STRANKA-NAŠ IZBORNI PROGRAM

Ne treba trošiti reči na ...

PROMAŠENA ARGUMENTACIJA

PROMAŠENA ARGUMENTACIJA

Nalepnice sa Trpinjske ce...

BOŽIĆNA ČESTITKA

BOŽIĆNA ČESTITKA

U susret naj radosnijem H...

BOŽIĆNA ČESTITKA

BOŽIĆNA ČESTITKA

Svoj braći po Hristu, Kat...

Nejasna nacionalna ambicija Srba

Nejasna nacionalna ambicija Srba

Iako postoji, bar na papi...

HVALA VAM I SREĆNO!

HVALA VAM I SREĆNO!

NAŠA STRANKA PREDSEDNIK ...

Захвала на пријему  предсједниka Владе Републике Србије

Захвала на пријему предсједниka Вл…

Поштовани предсједниче ...

Zbogom pameti

Zbogom pameti

Nije prvi slučaj da Hrvat...

NAŠA STRANKA-NAŠ IZBORNI PROGRAM

NAŠA STRANKA-NAŠ IZBORNI PROGRAM

Ne treba trošiti reči na ...

NAŠA STRANKA-NAŠ IZBORNI PROGRAM

NAŠA STRANKA-NAŠ IZBORNI PROGRAM

Predizborni letak kandida...

Prev Next

Žao nam je, NAŠA predviđanja su se obistinila u još tragičnijoj formi

Žao nam je, NAŠA predviđanja su se obistinila u još tragičnijoj formi

Izborna je godina, pa je simbioza stvarnog predsednika (Pupovac) i formalnog predsednika (Stanimirović), takozvane „samostalne“ srpske stranke, dobila nove zadatke. Naizgled koještarije. Ipak, pomno je to pripremljeno finale teškog poraza srpskog naroda.

Stvarni predsednik i formalni predsednik godinama ispiraju mozak Srbima, što za pare što za pasivnu optužnicu za ratni zločin, da ih čeka bolje sutra sa jugo-službama i jugo-strankom, ali se to uvek pretvori u „malo sutra“. Zbog takvih se mnogi bude u hladnom znoju, jer im je ukraden dobar komad života. Tajkuni mesecima cede radnicima suze i znoj bez kune zarade. Sluđene Srbe slično koriste njihovi etno-tajkuni. Većini nije ostalo ništa drugo do malo krvi za održavanje u životu. Nabrojani alavci su krenuli da isisaju i to.

Naime, „bolje sutra“ je u srpskim školama u Republici Hrvatskoj? Da bi se ostvarila ideja srpskih škola u opštinama sa srpskom većinom, zadužena su dva davaoca tuđe krvi. Ako je opština osnivač onda to treba da plati. Sopstveni novac nemaju, a novac iz Tesla banke je popapala alava maca. Da Republika Srbija plaća srpske škole je podlo podmetanje matičnoj zemlji. Uostalom, program unapređenja rada škola u inostranstvu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Uprave za saradnju sa Srbima u regionu Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije pruža podršku organizatoru nastave samo u nastavnom procesu dopunske nastave srpskog jezika. Nakon toga, opravdano se pitamo, sa kojim to relevantnim ljudima iz Srbije tzv. zvanični predstavnici Srba iz Hrvatske razgovaraju o tako važnom pitanju u očuvanju srpskog identiteta, kao što je obrazovanje na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu?

Kad završe osnovnu školu u lokalnom selu, po zamislima svojih političkih patuljaka, treba da krenu u zajedničke škole u Vukovaru. Taj obrazovni ’salto mortale’ izvode deca. Potrebni su u gradu kao dobrovoljni davaoci krvi srpskoj socijaldemokratskoj partiji koja ih je ostavila bez posla, para, hleba. Ako je i od Srba, previše je. Ogadili su ljudima sve ’samostalne demokratske promene’. Srbi koji žele da sačuvaju bar malo ljudskog dostojanstva u velikom broju beže iz svojih bolesnih zabiti u razvijena društva. U tim razvijenim društvima postoji sve samo ne postoje zajedničke škole, zajednički društveni klubovi, zajednički stambeni kvartovi. Jednostavno, ovaj nivo civilizacije nije rešio takve probleme kao što nije rešio ni lečenje raka. Ali zato to levom rukom rešavaju ’srpski stranački eksperti’.

Ovi, što nisu stranački eksperti su pametni, mladi, obrazovani ljudi, ali bez posla. Žao nam je, tako će i ostati, ako dozvole da ih folira svaka etno-šuša, koja temelji transfer osnivačkih prava sa županije na opštine, na obećanju iz slučajnog razgovora. Roditelji školuju decu, ulažu u njihovo obrazovanje s nadom da će postati nešto. Nažalost, postaće samo evidencija na birou rada kao rezultat etno-tajkuna. Ali zato „njihova deca“ već odavno žive u inostranstvu. To je jedini rezultat srpsko-socijaldemokratske koalicije.

Ne fali ovom narodu ni obrazovanja, ni želje za radom, ni upornosti. Fale pravi politički radnici, koji mogu da sednu i na tvrđu stolicu, nego što je fotelja u kojoj nikad dosta para. Od svojih početaka, ekonomija nastoji da racionalno odredi ulogu politike u ekonomskoj i socijalnoj organizaciji zemlje. Postavlja se pitanje da li nas politika SDSS-a približava boljem sutra. Ta neverovatna pretenzija da je svaki predstavnik SDSS-a ekspert, je tragikomična. Imaju samo ulogu gušitelja druga

ijeg mišljenja. Oni bi morali da se angažuju u ekonomskoj organizaciji svoje zajednice i to ne u ime velikih apstraktnih načela pravde, demokratije i mira na Balkanu, nego u odlukama o biznisu, porezu i efikasnoj edukaciji. Narod ne sme da bude podeljen na političku elitu s jedne strane i posmatrače sa druge strane, niti je jedina odgovornost ovih drugih da ubace listić u glasačku kutiju nacionalne manjine. Ideja prema kojoj građani žive u odvojenim moralnim svetovima je uvek opasna. Ne brine narod kad neko od njih pravi budalaštine, nego kad njegove vođe pobudale.

Osnivačka prava za osnovne škole u selima sa srpskom većinom i zajedničke škole u gradovima, su samo izgovor za zauzimanje terena i maskiranje praznog sadržaja. To je i deo političkog igrokaza vrha SDSS-a, a to licemerje je lako uočljivo iz činjenice da je u svojoj izjavi za beogradske Večernje novosti 23.01.2015 godine, Stanimirović na pitanje novinara: U kojoj je fazi projekat zajedničke škole u Vukovaru, decidirano odgovorio: “Ideja je bila da u tu školu idu i Srbi i Hrvati i da se pored engleskog i hrvatskog uči i na jezicima manjina.“ Ali, već 05.03.2015 godine na tribini ZVO-a u Trpinji, Stanimirović nešto drugačije govori i ističe da je istorijska šansa da konačno registrujemo naše škole kao srpske. A ja ga sada pitam, a šta ćemo onda sa zajedničkim školama? Previše energije se troši na impotentne spekulacije bez imalo poznavanja ekonomskih i pravnih činjenica.

U cilju što boljeg odgovora na rezultate rada Samostalne ’demokratske’ srpske stranke, NAŠA STRANKA predlaže da se pored srpskih škola osnuju nemačke i engleske škole, kako bi se Srbi što pre pripremili za sredine u koje na žalost svakodnevno masovno odlaze, u inostranstvo i u kojima će zaustaviti svoj sunovrat, kao rezultat i tešku posledicu nečinjenja izabranih srpski predstavnika iz SDSS-a, sve ovo proteklo vreme.

Jer, Srbima je sa takvim vođama brzina jedina imovina, da oni što pre odu.

Predsednik NAŠE STRANKE

Jovan Ajduković, dipl. pravnik

nazad na vrh

Sekcije

Linkovi

Drugi o nama

Web alati

O nama

Pratite nas