Menu
NAŠA STRANKA-NAŠ IZBORNI PROGRAM

NAŠA STRANKA-NAŠ IZBORNI PROGRAM

Ne treba trošiti reči na ...

PROMAŠENA ARGUMENTACIJA

PROMAŠENA ARGUMENTACIJA

Nalepnice sa Trpinjske ce...

BOŽIĆNA ČESTITKA

BOŽIĆNA ČESTITKA

U susret naj radosnijem H...

BOŽIĆNA ČESTITKA

BOŽIĆNA ČESTITKA

Svoj braći po Hristu, Kat...

Nejasna nacionalna ambicija Srba

Nejasna nacionalna ambicija Srba

Iako postoji, bar na papi...

HVALA VAM I SREĆNO!

HVALA VAM I SREĆNO!

NAŠA STRANKA PREDSEDNIK ...

Захвала на пријему  предсједниka Владе Републике Србије

Захвала на пријему предсједниka Вл…

Поштовани предсједниче ...

Zbogom pameti

Zbogom pameti

Nije prvi slučaj da Hrvat...

NAŠA STRANKA-NAŠ IZBORNI PROGRAM

NAŠA STRANKA-NAŠ IZBORNI PROGRAM

Ne treba trošiti reči na ...

NAŠA STRANKA-NAŠ IZBORNI PROGRAM

NAŠA STRANKA-NAŠ IZBORNI PROGRAM

Predizborni letak kandida...

Prev Next

PRVO RAZMISLI, TEK ONDA ODLUČI!

PRVO RAZMISLI, TEK ONDA ODLUČI!

GLASAJ ZA JOVANA AJDUKOVIĆA POD REDNIM BROJEM 1. ZAŠTO? EVO ODGOVORA:

U zadnjih šest godina pod vodstvom Pupovca, Stanimirovića i Mileta Horvata, Srbi u Hrvatskoj su doživeli svoju nacionalnu, ljudsku i društvenu kataklizmu. A upravo jedan manji, ali bitan deo Vas, ste im sve ovo vreme verovali i svojim glasovima omogućili i davali im uvek bezrezervnu podršku. Bili ste taoci loših navika. Vreme je na žalost pokazalo da ste svojim pogrešnim glasanjem za te neodgovorne i narcisoidne ljude, prouzročili sebi i svojoj porodici teške i nesagledive posledice. Posledica Vašeg nepromišljenog ponašanja, glasanja iz navike, je odlazak srpske mladosti iz RH, opustošena srpska sela sa staračkim domaćinstvima, bez optimizma i nade za povratak naših mladih. Oni su verujem, svoje dobro zbrinuli i čekaju trenutak kada će svi zajedno na rezervni položaj u Srbiju. Vi to sve znate i vidite, ali se trudite, niti da to znate niti to hoćete da vidite.

Vaša je zato NACIONALNA I MORALNA obaveza, da na ovim predstojećim vanrednim parlamentarnim izborima za Sabor RH date konačno priliku drugima. Pošto gore od ovoga što su imenovani do sada učinili, ne može biti, dajte meni priliku, jer se samo tako možete sami uveriti da ipak MOŽE iMORA BITI BOLJE, za ostanak Srba u RH.
Sada Vas, Srbi i Srpkinje pitam, dali ćete i dalje davati svoj glas u korist svoje štete i možda nepopravljive štete za svoju decu i svoju unučad. Dobro razmislite, jer posle ovih izbora, za 90 % Srba u RH, više nema popravnih mogućnosti. Jedini izlaz je put u inostranstvo ili put u potpunu asimilaciju. Na Vama je da odlučite i to ovaj put morate učiniti.
DALI ĆEMO OSTATI SVOJI I DALI ĆEMO OSTATI NA SVOME, VI JEDINO ODLUČUJETE!!!!
Zato pažljivo i strpljivo pročitajte ovaj tekst, o svemu trezveno razmislite i onda donesite svoju konačnu odluku. Jer ovo je tekst naše jedine istine i našeg ostanka.
Za SDSS redovno glasa 7-8 % Srba u RH. Pokušajmo ovaj put nas 15% učiniti nešto za sebe i za Naš ojađeni i napaćeni narod. Moramo se konačno odreći svoje loše navike i više ne glasati za kandidate SDSS-a. Svaki put sami sebi postavljate pitanje, za koga ćete glasati? Ni drugi nisu ništa bolji? Ja Vam odgovorno tvrdim, za svakog drugog osim za njih, jer su oni kroz proteklih 20 godina, koliko glasate za njih, pokazali da su sve radili da ništa ne urade za Vas i sve su uradili samo za sebe i svoje porodice, ali i mali broj svojih političkih poltrona i poslušnika.
Podsećam Srbe iz Istočne Hrvatske, jer ih je očito dohvatila retrogradna amnezija, da su u vreme dok sam ja Jovan Ajduković dipl.pravnik , bio potpredsednik SDSS, srpska deca išla u odelenjima na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu i u srednjim i osnovnim školama u zapadnom Sremu i istočnoj Slavoniji, ali i u Baranji, u Belom Manastiru i u osnovnim školama u Dardi i Jagodnjaku. Sada u Baranji toga više nema, a sve ove godine u Saboru sedi Vaš Baranjac i potpredsednik SDSS MIle Horvat. I Vi i dalje glasate za njega!? Dali je mesto u Saboru za Horvata nasledno pravo ili privatna imovina, a ništa osim za sebe, nije ostavio iz svojih bogato plaćenih mandata, svome narodu iz Baranje. O Srbima iz drugih krajeva Hrvatske nema potrebe ni govoriti.

 

Dok Vaša deca odlaze u inostranstvo da bi zaradila tešku i mukotrpnu koru leba, dotle njihova deca, uživaju u blagodetima „mukom“ stečenog kapitala i imovine u Beogradu, Novom Sadu, Subotici ili možda upravo u inostranstvu. Moja deca su samnom, u Borovu i Vukovaru, a tu će ako dragi Bog da i ostati.
Kada sam isključivo ja, zajedno sa članovima udruženja radnika Borova, vodio teške i mučne pregovore sa Vladom RH za ostvarenje prava na plaćeni mirovinski staž od 12,5 godina, koji je i na kraju ostvaren i upisan za oko 4.500 bivših radnika Borova i od kojih su danas gotovo svi u penziji, Vojo Stanimirović je jednoj gospođi iz Trpinje napisao na e-mail, da je sve to uradio On i SDSS, a ne Jovo Ajduković, ljudi iz udruženja radnika Borova i njihovi advokati.
Neka ga je zbog toga stid i sramota.
A čovek nikada nije ni bio na tim pregovorima, jer ja, sa svih održanih sastanaka imam zapisnike koje je vodila današnja sutkinja Ustavnog suda RH, uvažena Snježana Bagić i na svim sastancima bio sudac Ustavnog suda RH, uvaženi Antun Palarić. Kada me i ako me, Stanimirović bude pokušao demantovati, ali samo sa konkretnim dokazom, da je zaista on bio uveden u radni zapisnik sa bilo kog sastanka, taj verodostojan zapisnik meni i ukupnoj javnosti mora pokazati, a tada ću pristati na bilo koju posledicu i bezrezervno otići iz politike. Isto se to odnosi i na Milorada Pupovca i Mileta Horvata. Priče i laži je dosta, činjenice i argumente iznesite pred Srpsku i svekoliku javnost u Hrvatskoj i Srbiji. Lažima i obmanama je konačno došao kraj.
Dali ste već zaboravili da sam u mandatu kada sam bio predsednik Zajedničkog veća opština, lično dogovorio sa Vladom Vojvodine da svaki student, Srpske nacionalnosti iz RH, koji na prijemnom ispitu ostvari preko 51 bod, bude upisan kao redovan student i to na budžetu AP Vojvodine i Srbije, a samo mali broj je bio upisan kao samofinancirajući student. Takvih studenata upisano je preko 500 na razne fakultete u Novom Sadu i Beogradu, ali i u Subotici i Somboru. Tada su samofinancirajući studenti za upis morali izdvojiti najmanje 1.000,00 eura, pa kada se to pomnoži sa brojem upisanih studenata, a 95% od svih upisanih je bez ove privilegije bilo u rangu samofinancirajućeg studenta, onda ćete videti dali je to bio vid prave pomoći našim srpskim porodicama. U tom projektu ni Pupovac ni Stanimirović, a posebno ne Horvat, nemaju nikakvog ličnog doprinosa.
A sada Vas sve pitam, koliko se i pod kojim uslovima upisuju deca srpske nacionalnosti iz Republike Hrvatske na fakultete u Srbiji, od kada ja nisam u toj priči. Budite samo iskreni i prema sebi i prema ukupnoj javnosti, ako imalo imate dostojanstva i ljudskosti u sebi.
U mandatu zamenika Župana VSŽ od 2005 do 2009 godine, osigurao sam ravnopravno dobijanje preko 50-tak stipendija za studente srpske nacionalnosti, iz sredstava VSŽ, kao što su to do tada dobijali samo studenti hrvatske nacionalnosti. Mesečna stipendija iznosila je 1.000,00 kuna mesečno za ceo tok redovnog studiranja, kao i 30-tak srednjoškolskih stipendija u nominalnom iznosu od 5.000,00 kuna godišnje, na bazi deset meseci. Malo li je?
U tom istom mandatu osigurao sam iz budžeta VSŽ, značajna financijska sredstva za izgradnju nove crkve Sv. kralja Stefana Dečanskog u Borovu naselju, izgradnju parohijskih domova u Borovu,Boboti, Gabošu i Negoslavcima, u obnovi i adaptaciji pravoslavnih hramova Sv.Jovana Krstitelja u Ostrovu, Prepodobne Matere Paraskeve na Dobroj vodi u Vukovaru, Vaznesenja Gospodnjeg u Trpinji, Rođenja Presvete Bogorodice u Sremskim Lazama i svuda gde je to trebalo.
Za svoj predani rad i posvećenost Pravoslavnoj veri i Srpskoj Pravoslavnoj crkvi, odlikovan sam najvećim mogućim priznanjem u Srpskoj Pravoslavnoj crkvi, Ordenom Svetog Save Prvog stepena. Odlikovanje tog ranga nema niti jedan živući Srbin u Republici Hrvatskoj, prema mojim skromnim saznanjima. Malo li je braćo Srbi i sestre Srpkinje.
U istom mandatu zamenika župana, svojim autoritetom i dobrom voljom Župana VSŽ g.Bože Galića, njegovih najbližih saradnika i većnika Skupštine VSŽ, ali i svekolike i svesrdne pomoći tadašnjeg Ministra poljoprivrede uvaženog gospodina Petra Čobankovića, pomogao sam u izgradnji zdravstvene ambulante u Boboti i Negoslavcima, obnovi domova kulture u Borovu, Gabošu, Ostrovu i Markušici, kao i sportsko rekreacionih centara „Savulja“ u Borovu, Negoslavcima i Ostrovu.
Stanimirovića, Horvata i Pupovca nije bilo ni u tragovima u tim aktivnostima.
Po prvi put je na moju inicijativu od strane Skupštine VSŽ uz svesrdnu pomoć Župana g.Galića, u Budžet VSŽ kao vid redovnog financiranja, uvršeno financiranje čak četiri kulturne manifestacije Srba u VSŽ i to Dani kulture Srba, Selu u pohode, MESDAM i Međunarodni festival folklora u Borovu. Od kako ja nisam zamenik Župana, toga na žalost više nema, jer to aktuelnog zamenika Župana Ćurčića i srpsku bratiju iz SDSS i ZVO-a ne interesuje, jer od toga lično nemaju nikakve koristi. Koje se danas, kada više nisam zamenik Župana SVŽ, gore pobrojane kulturne manifestacije Srba financiraju iz Budžeta VSŽ. A i danas je zemenik Župana VSŽ iz reda SDSS i to drugi mandat, Đorđe Ćurčić. To je bio Vaš izbor,na žalost i štetu Srba u Županiji.
Zar nije sramno sebe predstavljati kao brižnog Srbina za budućnost srpske mladosti u RH, davati savete i sugestije na tu temu, a istovremeno ne pokazati to ličnim primerom. Zar nije tako Vojislave Stanimiroviću. To je licemerje neviđenih razmera koje na žalost Vi, koji iz navike glasate za njih iz SDSS-a, ne želite da prepoznate, a prepoznaje ga svaki čovek, barem prosečne inteligencije. Zato samo razmislite, proverite činjenice i onda odlučite.
Dok se zanimao ličnim interesom u Tesla Banci, Milorad Pupovac je naprasno zaboravio i za povratak Srba, a još manje vodio brigu o ostanku Srba, na koji ja od 2000-te godine neprestano upozoravam i glasno govorim. Zato verovatno nisam bio podoban.
Ja sam jedan od retkih političara srpske provenijencije koji nije ovisnik ni o SDSS-u ni o SNV-u, a ni o ZVO-u, jer imam svoj posao u privatnoj struci, koji sam radio i prije ratnih događanja, koji radim samostalno 33 godine i sada od 2010-te godine, uredno plaćam sve svoje obaveze, poreze i doprinose i nikom nisam dužan, niti me zbog mog političkog stava ili mišljenja bilo ko od gore navedenih, kojima ni ime ne želim više izgovarati, može ucenjivati, kao što to drugima čine i drže ih po kontrolom. Za razliku od mene, svi protukandidati i njihovi zamenici iz reda Srba su na državnim jaslama.
Identitet se ne čuva na ulici, preko novina ili elektronskih medija, identitet se čuva u svojoj porodici, u svojoj kući, u svojoj Krsnoj Slavi, Pravoslavnoj veri, Časnom krstu i svojoj Srpskoj Pravoslavnoj crkvi. Svojim rođenjem dobili smo teritorijalni identitet, a svojim Crkvenim krštenjem i svoj duhovni i nacionalni identitet.
Najveće bogatstvo našeg Srpskog Pravoslavnog identiteta je naša Krsna slava, koja nas upravo čini posebnima i u Pravoslavnom svetu i celom Hrišćanstvu. To je sukus i istina našeg srpskog identiteta.
Pupovac i SDSS nam žele nametnuti antifašizam kao ekskluzivni deo našeg srpskog identiteta u Republici Hrvatskoj. Antifašizam se ne nameće, on je pobednička tekovina. Kategorički tvrdim da Antifašizam nije i ne može biti nikakva srpska privilegija u Hrvatskoj, već je on po svojoj definiciji, jedna od Ustavnih vrednosti, koja Republici Hrvatskoj, između ostalog daje celovitost njenog identiteta, kao razvijene civilizirane i demokratske Evropske države.
Pitam sebe i ukupnu srpsku i hrvatsku javnost, zar je moguće da je nekoliko stotina autobusima dovezenih Srba iz drugih delova Hrvatske, jedini bedem ljubavi prema ovom događaju. Obzirom da se mesto Srb nalazi u Republici Hrvatskoj, kako to da nije došlo bar 3000 antifašista hrvatske nacionalnosti, pored tolikog broja njihovih udruženja i organizacija.
Na skupu je dominirala prošlost, NOR,partizani ali i govornici poput Mesića i Pupovca.
Krajnje drsko i neprimereno je od strane SNV-a kao organizatora, pri tom bez znanja direktorice škole, zloupotrebiti osnovnoškolce iz Bobote. Zabranjeno je koristiti decu za prikupljanje sitnih političkih poena. Sram ih i stid bilo.
Dok oni toliko ostrašćeno govore o antifašizmu, a za to istovremeno za to dobijaju novac iz državnog budžeta, dotle naša budućnost, naša deca i unučad, zbog upravo njihove nebrige i nerada i krajnjeg licemerja, danas stoje u redu za posao, upravo u Njemačkoj, u zemlji koja je uz Italiju bila izvor fašizma, ali gle čuda to nikome, pa ni njima ne smeta?
Zato se okrenimo budućnosti, ostavimo prošlost istoričarima, jer mi prošlost i tako ne možemo promeniti, ali svojim radom i odgovornošću, itekako možemo uticati na budućnost naših potomaka i svakog čoveka u Republici Hrvatskoj, samo nek je čovek. Zato ću ponoviti sa poniznom pažnjom reči Njegove Svetosti Blagopočivšeg Patrijarha Srpskog Pavla:
„BUDIMO LJUDI!“
Potvrdimo svoj ponos i svoju verodostojnost kao domicilna srpska zajednica,ne zaboravimo prošlost, odbacimo njih koji moraju postati prošlost i okrenimo se konačno sebi, svojoj deci,svojoj i njihovoj budućnosti i na taj način potvrdimo svoju odlučnost, hrabrost i veru u održivi ostanak na ovim našim vekovnim prostorima, na ponos naših predaka i radost naših potomaka.Svojim glasom za Jovana Ajdukovića pod brojem
1. ne možete ništa izgubiti, ali možete jako puno dobiti. Ja ne dajem lažna obećanja. Nudim Vam svoj kvalitetan rad, sve svoje znanje i dugogodišnje iskustvo, nudim Vam iskrenu odanost i predanost prema svojoj Srpskoj Pravoslavnoj crkvi i bezrezervnu ljubav prema svom Srpskom narodu.
JOVAN AJDUKOVIĆ. diplomirani pravnik
Predsednik Naše stranke i
Kandidat za Saborskog zastupnika iz reda Srpske zajednice, redni broj
1.

nazad na vrh

Sekcije

Linkovi

Drugi o nama

Web alati

O nama

Pratite nas