Menu
NAŠA STRANKA-NAŠ IZBORNI PROGRAM

NAŠA STRANKA-NAŠ IZBORNI PROGRAM

Ne treba trošiti reči na ...

PROMAŠENA ARGUMENTACIJA

PROMAŠENA ARGUMENTACIJA

Nalepnice sa Trpinjske ce...

BOŽIĆNA ČESTITKA

BOŽIĆNA ČESTITKA

U susret naj radosnijem H...

BOŽIĆNA ČESTITKA

BOŽIĆNA ČESTITKA

Svoj braći po Hristu, Kat...

Nejasna nacionalna ambicija Srba

Nejasna nacionalna ambicija Srba

Iako postoji, bar na papi...

HVALA VAM I SREĆNO!

HVALA VAM I SREĆNO!

NAŠA STRANKA PREDSEDNIK ...

Захвала на пријему  предсједниka Владе Републике Србије

Захвала на пријему предсједниka Вл…

Поштовани предсједниче ...

Zbogom pameti

Zbogom pameti

Nije prvi slučaj da Hrvat...

NAŠA STRANKA-NAŠ IZBORNI PROGRAM

NAŠA STRANKA-NAŠ IZBORNI PROGRAM

Ne treba trošiti reči na ...

NAŠA STRANKA-NAŠ IZBORNI PROGRAM

NAŠA STRANKA-NAŠ IZBORNI PROGRAM

Predizborni letak kandida...

Prev Next

Poseta delegacije SNS-a Republici Hrvatskoj

Todić, protojerej Petar, Vučić, Episkop Fotije, iguman German, Ajduković i otac HeruvimVisoka delegacija Srpske napredne stranke (SNS) iz Beograda predvođena zamenikom predsednika g. Vučić Aleksandrom, boravila je u poseti i obilasku terena Like i Dalmacije dana 13. i 14. aprila 2012. godine i tom prilikom posetila povratničke porodice u Donjem Lapcu i Đevrskama, Pravoslavnu bogomolju u Donjem Lapcu, Crkvu Svetog Georgija u Smokoviću kod Zadra, Pravoslavnu crkvu u Bivčinom selu i manastir Krka.

 

 

Povodom posete ove visoke delegacije iz R. Srbije, izuzetna čast i zadovoljstvo pripalo je delegaciji Naše stanke (NS) iz Borova na čelu sa predsednikom Ajduković Jovanom i sekretarom Todić Draganom da zajedno sa uvaženim i dragim gostima iz SNS-a, takođe posete sva napred navedena odredišta.

 

Prvog dana posete, g. Vučić je ispred SNS-a uručio pomoć za obnovu u ratu razrušene i spaljene Pravoslavne crkve u D. Lapcu, razgovarao sa meštanima D. Lapca i interesovao se za probleme sa kojima se susreću u svakodnevnom životu te obećao ekonomsku pomoć države Srbije ovim krajevima u kojima živi srpsko stanovništvo.

Upriličen je obilazak jedne srpske povratničke porodice u D. Lapcu, a kroz razgovor je iskazano veliko interesovanje za život Srba povratnika na ova područja.

 

Drugog dana posete, delegacija na čelu s g. Vučić Aleksandrom je posetila temelje razrušene i spaljene crkve Sv. Georgija (iz 1537. godine) u Smokoviću kod Zadra gde je uručila pomoć za obnovu ovog hrama te se nakratko zadržala u razgovoru sa meštanima.

Programom posete predviđen je obilazak višečlane srpske povratničke porodice u Đevrskama, koja nas je radosno dočekala i zahvalila se na poseti i interesovanju za njihov život nakon povratka svojoj kući.

 

Sledeće odredište kamo se uputila delegacija je poseta manastiru Krka gde je delegaciju lično dočekao i pozdravio te se zadržao u dužem razgovoru, Njegovo Preosveštenstvo Episkop dalmatinski G.G. Fotije i Iguman manastira Krka g. German.

 

G. Ajduković je na kraju zajedničke posete iskoristio priliku da uputi poziv u svoje ime i u ime Naše stranke (NS) g. Vučiću da poseti prostor istočne Slavonije, Baranje i zapadnog Srema, što je sa zadaovoljstvom prihvatio. Takođe je konstatovano da je ova poseta delegacije SNS-a od velikog značaja za celokupni srpski narod u R. Hrvatskoj i prilika da se neposredno upoznamo sa stvarnim stanjem na terenu i problemima s kojima se susreću Srbi povratnici te o načinima i mogućnostima pružanja ekonomske pomoći države Srbije Srbima u Republici Hrvatskoj.

Video - Izjava g. Vučića u Smokoviću

Informativna služba Naše stranke

 

nazad na vrh

Sekcije

Linkovi

Drugi o nama

Web alati

O nama

Pratite nas